محل تبلیغات شما

برای تاریخ (20)

با توجه به وضعیت ملتهبی که در ارزگان خاص و جاغوری و مالستان پیش آمده از یک سو و مذاکرات به اصطلاح صلح میان طالبان و کشورهای منطقه و آمریکا از دیگر سو تصویری بسیار مبهم و تاریکی از آینده افغانستان به صورت عموم و هزاره ها بصورت خاص در اذهان ظاهر می شود.

وضعیت ناگوار جنگی در ولسوالی های با ساکنین صدفیصد هزاره مالستان و جاغوری و هم چنان ارزگان خاص که مدت یک هفته است زندگی را درکام ساکنین این مناطق تلخ کرده و هزاران خانواده را داغدار و آواره است نشان دهنده ی یک دسیسه و پلان تصفیه قومی بزرگی است که از سوی تکیه زدگان براریکه قدرت طرح ریزی شده و توسط گروه تروریستی طالب که هردو از یک تبار اند، به اجرا در می آید. دلایلی زیادی برای اثبات این ادعا وجود دارد؛ تعلل درارسال نیروهای کمکی در حوتقول برای نجات جان نیروهای پولیس و مقاومت مردمی و حفظ قلمرو حکومت در مقابل تهاجم تروریستان طالب بر هیچ کسی پوشیده نیست که به صورت تعمدی  از سوی ارگ صورت گرفته است. پر واضع است که دولت در حفظ جان و مال مردم افغانستان نهایت بی توجهی را به خرج می دهد. در خصوص ولسوالی های مذکور بیشتر از پیش آشکار شد که حکومت کوچکترین حقی زندگی آرام و صلح آمیز برای مردم افغانستان خصوصا هزاره ها قایل نیست. (در رابطه به این فاجعه که دقیقا در سومین سالیاد فاجعه تلخ سربریده شدن تبسم اتفاق می افتد، دیروز 21 عقرب 1397 بازهم مردم غرب کابل خصوصا دانشجویان در چهار راهی پشتونستان، بیخ گوش ارگ صدای دادخواهی سر دادند و از حکومت خواستار توجه جدی و اقدام عملی فوری درخصوص تامین امنیت در مالستان، جاغوری و ارزگان شدند).

 در این مدتی که اشرف غنی سکان دار این جغرافیای نفرت بوده است، بطور بسیار بی پیشینه رهبران و بزرگان غیر پشتون  و همین طور پشتون های طالب ستیز یا بصورت فزیکی از میان برداشت شده و یا چنان زمین گیر شان کرده است که حتی توان کوچکترین مخالفت با او را ندارند. نمونه اش را می توان به دوستم، محقق و عطا اشاره کرد. هزاره ها وازیک ها در این میان بیش ازهمه ضربه دگر ستیزی این شئونیست را خورده است. هزاره ها امروز حضور شان به طور فزاینده ی از بدنه حکومت رو به کاهش است. در صفوف نظامی، جنرالان و صاحب منصبان هزاره یا قبل از وقت به تقاعد سوق داده می شوند و یا تنزیل رتبه می شوند تا خود مجبور به استفعا شده و دست شان از این نظام کوتاه شود. این درحالیست ک سربازان هزاره به مناطق نا امن پشتون نشین در خط اول جنگ فرستاده می شوند تا شانس زنده ماندنش به صفر تقرب کند.

حالا که زلمی خلیاد پشتون تبار متعصب امریکایی که به عنوان مامور مصالحه میان دولت افغانستان و طالبان از سوی آمریکا آمده و قبل از هر امری خواستار به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری شده است، بوی یک توطئه دیگری به مشام می رسد. اشرف غنی حکمتیار هم تبارش را که سالها علیه دولت و قوای خارجی جنگید و گذشته ننگین آدم کشی در کارنامه اش دارد با ضمانت کامل و صیانتش از هرگونه محاکمه ی درحالی به کابل آورد که از بودجه دولت برای خودش وبرای اعضای حزبش حق و حقوقی را تعیین کرده است. اشرف غنی این بار میخواهد با پا درمیانی خلیل زاد بزرگترین گروه تروریستی  یعنی طالبان را به میز مذاکره آورده و در نهایت سهیم حکومتی سازد که  به مشکل می توان گفت اقوام غیر پشتون در آن سهم کافی و به میزان شعاع وجودی شان خوهند داشت.

مختل کردن امنیت مناطق امن غیر پشتون شکلی دیگر از ت های حذف گرایانه اشرف غنی است. او بدنبال نا امن کردن ساحات شمال کشور این بار رو به هزارجات آورده است. برمبنای گزارش سیگار دولت افغانستان در مدت زمان عمر حکومت وحدت ملی قلمرو بیشتری را از دست داده است. مناطق هزاره جات تنها مناطقی است که به صورت کامل خارج از سیطره طالبان  بوده و مردمش حامی نظام کنونی و دست آوردهای دموکراتیک است. اما دراین روزها دوره ملتهبی را میگذراند.

نتیجه: هزاره ها در صورت جذب شدن طالبان در دولت، آینده دشوار و سر به مهری در پیش خواهند داشت. و اگر بنا باشد ت های قوم گرایانه در افغانستان ادامه یابد و جامعه جهانی که ملیاردها دالر را خرج بازسازی و پا گرفتن این کشور کرده است توجهی ننماید، سایر اقوام به هیچ وجه چنین وضعیت را برنمی تابند و آن وقت ممکن است گزینه تجزیه افغانستان مطرح شده و افغانستان فصل دیگری از تاریخ پر تنشش را اغاز کنند.

14 اکتبر 20

غربت قانون در سایه حکومت اشرف غنی

روز ملی پرچم و خبر اختلاس ملیاردی در وزارت دفاع

افشای رشوه های جنسی در ارگ و کاسه زردالو

هزاره ,افغانستان ,ها ,صورت ,حکومت ,طالبان ,هزاره ها ,اشرف غنی ,شده و ,است که ,به صورت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ای اف تی، EFT، تپینگ، انور سروش نیا صراط مستقیم